| | |

De Proeftuin van je toekomst

Op 26 januari 2023 vond het event De Proeftuin van jouw toekomst plaats op locatie MBO-Aeres in Leeuwarden. Het event stond bol van inspiratie, informatie en mogelijkheden die er zijn om opgeleid te worden tot een Groene Veranderaar binnen het MBO-onderwijs.

De vraag vanuit het onderwijs aan mij was ‘Hoe organiseren we een event voor de opleidingen Groen en Bloem waarmee we de groene beroepen in het MBO-onderwijs positief op de kaart zetten, waarmee we de relatie met het bedrijfsleven verstevigen, het enthousiasme bij potentiële studenten verhogen en waar veel belangstelling voor is. Samen met een intern team en een aantal (veelal grote hoveniers)bedrijven en samenwerkingsverbanden, ben ik gekomen tot het event ‘Proeftuin van jouw toekomst’.

Samenwerking met bedrijfsleven

Met elkaar hebben we een inspirerend en educatief programma samengesteld voor iedereen die wil weten welke toekomstmogelijkheden deze sector hem of haar biedt, voor alle professionals die hier nu al in werkzaam zijn om te vernemen welke kant we opgaan. Voor iedereen die geïnteresseerd is in welke vorm onze sector dé oplossing kan bieden aan alle klimaatuitdagingen die op ons af komen. En gewoon, om te laten zien hoe gaaf het is om in deze branche te mogen werken.

Voor wie?

  • (Nieuwe) studenten
  • Professionals
  • Alumni
  • Voor iedereen die benieuwd is wat deze sector te bieden heeft

Sprekers

De bekendste tuinman van Nederland, Lodewijk Hoekstra, vertelde vol passie over zijn vak, hoe hij meer en meer samenwerkt met de natuur en welke veranderingen van inzichten en werkwijzen hij ziet. Hij deed o.a. een oproep om het ‘netheidscomplex’ van Nederlanders los te laten. ‘Laat bladeren liggen op je grond, het is waardevolle humus voor de bodem!’. Verder pleit hij ervoor om van Ego naar Eco te gaan. Daarnaast wees hij op wetenschappelijke rapporten die aantonen dat een groene omgeving positief bijdraagt aan je gezondheid.

Daarnaast kwamen Arne Weverling van branchevereniging VHG en Edith Fernandes van MBO Lifesciences aan het woord.

Nog meer

  • Tal van workshops en presentaties
  • Infomarkt
  • Netwerkbijeenkomst
  • Catwalk met groene styling
  • Projecten van studenten
  • En nog veel meer.

De oogst

Na het event op 26 januari, vond op 27 januari de open dag plaats. Vooral de ‘groene’ opleidingen waren in trek bij potentieel nieuwe studenten. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven die zich hebben aangemeld om bij de volgende editie van het event betrokken te zijn.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *