| |

Overhandiging rapport: Onderzoek sociale deel van circulaire economie voor gedeputeerde De Rouwe

Op donderdag 28 november was het dan eindelijk zover. Het formele moment van de overhandiging van het rapport over het onderzoek naar de sociale kant van de (circulaire) economie aan gedeputeerde Sander de Rouwe De uitreiking vond plaats tijdens het circulair café van Vereniging Circulair Friesland in de RUG/Campus Fryslân

Klik hier om het volledige onderzoek te downloaden / bekijken.

Opvallende zaken die ik met name tijdens de interviews heb gesignaleerd, zijn:

1. Er heerst veel onduidelijkheid over wat deze sociale kant inhoudt. Sociaal werkgeverschap kan bijv. veel meer zijn dan alleen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. Na enige inspiratie is het een echte eye opener voor organisaties om hier meer mee te gaan doen.

2. Alle partijen staan open voor meer kennis en vooral ook voor inspiratie over wat mogelijk is. Pak dit gezamenlijk op, dus: cross-sectoraal en vanuit de 3 O’s (Onderwijs, Overheden en Ondernemers). Vanuit een integrale benadering komen de meest innovatieve ideeën tot stand.

3. Dit sociale stuk wordt nu nog vaak als onderdeel van beleid rondom duurzaamheid en MVO gezien. Het gaat alleen nu een stapje verder dat zich vertaalt in een pro-actieve houding van de impact op de samenleving.

Het onderzoek is tot stand gekomen in samenwerking met Gooitske Zijlstra 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *