|

Brûsplak (inspiratie)bijeenkomsten

De voorbereiding voor de Landbouwagenda 2021 – 2025 van provinsje Fryslân is in volle gang en komt dit keer door een nieuwe, verfrissende aanpak tot stand. Een vertegenwoordiging van de totale Agro-food sector kan meedenken en mee-inspireren middels deelname aan een Brûsplakbijeenkomst. Naast deze bijeenkomsten worden er Agendatafels met de ‘main stakeholders’ door de provinsje georganiseerd.  De Organisatie & Communicatie van de Brûsplakken valt onder Carla haar verantwoordelijkheid, Judith Baarsma is verantwoordelijk voor de Methodiek & techniek.

Wat is een Brûsplak?
Dit is een plek waar het bruist! Daar waar:

  • informatie omgezet wordt tot inspiratie
  • je wordt aangezet tot vrij en mogelijk anders denken
  • we elkaar ontmoeten en los komen van de belangen van elke dag
  • we komen tot nieuwe ideeën die uiteindelijk leiden tot kansrijke acties!

Eerste bijeenkomst: Veranderend beleid
De eerste bijeenkomst op 9 december is inmiddels geweest en we zijn erg enthousiast over de resultaten. Er hadden zich meer dan 60 mensen aangemeld. Het betrof een gemêleerde groep, waardoor in de werksessies vanuit verschillende perspectieven naar de materie kon worden gekeken. Zo konden de ‘hefbomen’ worden geformuleerd die de transitie in de Agro-food kunnen versnellen.

Het filmpje dat gemaakt is en de oogst uit de werksessies is hier vindbaar.

Volgende bijeenkomsten
De volgende bijeenkomst op 12 januari as. gaat over Veranderende maatschappij (boer-burger-consument) en de bijeenkomst op 4 februari gaat over Veranderende werkgelegenheid en economie. Voor deze sessies kunt u zich opgeven en meer informatie verkrijgen via de site https://brusplak.frl/

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *