Privacy
Wist je dat Zoom momenteel gemiddeld 240.000 keer per dag gedownload wordt? (bron: Emerce) Zoomen bevalt mij heel goed, al bleek laatst dat het bedrijf het niet zo nauw neemt met de privacy. Inmiddels heeft Zoom beterschap beloofd en verkoopt het bedrijf geen gegevens meer door aan Facebook.
Feit blijft dat het een gratis tool is en de organisatie moet toch ergens haar geld mee verdienen dus privacy blijft nog enigszins een schimmig gebied. Qua privacy staan de betaalde versie van Google (Hangouts), Microsoft (Teams) of Slack en de gratis tools: Jitsi en StarLeaf beter bekend.

Pauze en beweging
Je kunt maximaal 40 minuten gratis met elkaar vergaderen via Zoom. Wil je meer, dan moet je overschakelen naar een betaalde optie of je knipt de vergadering in delen op. Na 40 minuten, 5 minuten pauze inlassen (heel handig om dan koffie te halen of je toiletbezoek te houden) en daarna bel je opnieuw met elkaar in. Sowieso is het handig om bij lange vergaderingen een pauze in te lassen waarbij iedereen even in beweging kan komen, dit houdt je scherp en is beter voor je ogen. Beweging kun je ook creëren door een paar keer een groepswave te houden. ?

Voorbereiding
Een goede online meeting staat of valt het met een goede voorbereiding; wat spreek je met elkaar af om de video conference zo goed als mogelijk te laten verlopen? Is er een agenda gemaakt? Voor één van mijn projecten heb ik hiervoor het één en ander op een rijtje gezet, misschien hebben jij en je collega’s hier ook iets aan, zie de afbeelding. Good luck!