Veel ouderen zitten momenteel in isolatie; heel vervelend dat ze dit nog moeten meemaken tijdens hun laatste levensfase. Juist dan heb je de warmte van familie en vrienden zo nodig, omdat je zelf hulpbehoevend bent. Nu dit niet meer fysiek kan, worden familieleden en de rest van Nederland heel creatief om toch vooral in verbinding met elkaar te blijven staan.

De ene familie is nog creatiever dan de andere: Hoogwerkers worden ingehuurd, met spandoeken wordt de dierbare een hart onder de riem gestoken, krijttekeningen zijn er door de kinderen op de trottoirs gemaakt en via via zijn er inmiddels veel I-pads binnen de verzorgingstehuizen voorradig zodat het contact zoveel mogelijk via videobellen kan verlopen.

Als klap op de vuurpijl kwam afgelopen week ook een bekende Nederlander, op afstand, langs bij Abbingahiem te Leeuwarden: Robert ten Brink maakte een opname voor All you need is love. ? As. zaterdagavond is de uitzending waarin dhr. Koe verrast wordt door een boodschap van zijn dochter.

Bepaalde initiatieven in het noorden barsten uit hun voegen doordat zoveel welwillende mensen zich aanmelden die graag iets voor de ouderen willen doen. Denk aan het initiatief ‘Heel Friesland belt’ van Sociaal Goud. Er hebben zich veel meer vrijwilligers aangemeld dan het aantal ouderen dat nu geregistreerd staat om een buddy aan te koppelen. Achter de schermen wordt nu hard gewerkt om nieuwe belkoppels te maken.

En wat dacht je van omapost.nl Normaliter werden er 1000 kaartjes per week verstuurd, momenteel zijn het er 2000 per dag!

Verder is er al flink wat boodschappenhulp tot stand gebracht, kookhulp- en bijlesinitiatieven, redjeboeketje en de Berenjacht zorgt voor veel vertier voor de kleinsten en daarmee ook voor de ouders.