Friesland maakt zich klaar om de SDG’s (Sustainable Development Goals) van de VN al in 2028 te behalen ipv 2030! Het doel is 10 jaar na LF2018.

Volgende week donderdag 14 maart tijdens het SDG congres SDGFryslan in Heerenveen wordt duidelijk HOE. Duidelijk is dat we het met elkaar moeten fixen en dat het één niet zonder het andere kan. We willen in een soort van organisch netwerk bouwen aan onze duurzame toekomst.

Tijdens het congres kun je rondom alle 17 doelen workshops volgen; welke bijdrage kun jij leveren en vooral: hoe kunnen we nog beter samenwerken voor een efficiencyslag? 7 Maart was de laatste voorbespreking voordat we volgende week met elkaar een Friese stempel op de SDG’s zetten. Samen met Aanjager Voeding van Circulair Friesland Marlise Vroom organiseer ik de workshop rondom Voeding. Ik was onder de indruk welke bijdrage de studenten van het Friesland College leveren. We zitten nagenoeg vol, er zijn nog een paar plekken beschikbaar: http://sdgnetwurk.frl/