Op 12 oktober heeft een groep enthousiaste ondernemers en professionals elkaar beter leren kennen op een nieuwe, verfrissende manier. We hebben flink wat werk verzet met z’n allen door in een deel van het Nationaal park boompjes en struiken te verwijderen die de rest van de natuur overwoekeren. Op deze manier behoudt het fraaie natuurgebied haar diversiteit aan begroeiing.

Verbinding tussen het bedrijfsleven – Natuur

Vooraf heeft John Jorritsma, secretaris van Nationaal Park de Alde Feanen, iets verteld over de verbinding tussen de natuur en ondernemers. Vervolgens zijn we onder begeleiding van medewerkers van It Fryske Gea en Landschapsbeheer Friesland de natuur ingegaan, aan de slag gegaan en tussendoor heel wat wijzer geworden. Er was voldoende tijd voor een hapje en een drankje en na die tijd was er alle ruimte om te netwerken.

Het was een nieuwe, geheel andere manier om te netwerken met een zinvolle toevoeging van maatschappelijke betrokkenheid omzetten naar daden. Dat past in de tijdsgeest van nu waarin zowel medewerkers als werkgevers op zoek zijn naar voldoening en zingeving. Een cross sectorale verbinding kan heel verrijkend zijn.

Ook namens It Fryske Gea en Landschapsbeheer Friesland: iedereen ontzettend bedankt voor de inzet!

Eén van de deelnemers, Ine Jansma, aan het woord: ‘Je maakt makkelijk contact met de anderen, omdat je wat met elkaar aan het doen bent. Het voelt goed om iets te betekenen voor de natuur om ons heen. Normaliter heb ik geen groene vingers, maar dit uitje heeft wat dat betreft een nieuwe deur voor me geopend. Ik vond het een superleuke ervaring!’.

#maatschappelijk #betrokken #ondernemen #betekeniseconomie #zinvolwerk #teamwork #teambuilding #netwerken #natuurlijk #werkgeluk