Tijdens het gehele weekend dat de reuzen van Royal de Luxe Leeuwarden bezochten, is gezorgd dat minder validen op verschillende locaties een mooie plek kregen om de reuzen te bewonderen. Er waren plekken  ingericht op het Zaailand, bij de Oldehove en het WTC. Van te voren moest een plek gereserveerd worden, hier was veel animo voor. Maar liefst 3x zo veel aanmeldingen dan dat er plek was! Uiteindelijk is het alleen op zondagmiddag bij het ontwaken van de Reuzen voorgekomen dat we mensen niet meer toegang  tot het vak konden verstrekken ivm de veiligheid. Voor slechtzienden was er een blindentolk aanwezig van de organisatie Komt het zien uit De Knipe https://www.komthetzien.nl/

Vanuit de organisatie LF2018 en de werkgroep Toegankelijkheid van de gemeente Leeuwarden was de organisatie vooraf uitstekend geregeld. Carla heeft tijdens het evenement drie dagen meegeholpen met de begeleiding en coördinatie van de minder validen en begeleiders. Dit was een dankbare taak die ik samen met een aantal andere enthousiaste mensen met veel plezier heb uitgevoerd.

Kijk eens wat voor HARTVERWARMENDE REACTIES we naderhand hebben ontvangen 🙂

– – – – – –

Beste allemaal!

Ik wil jullie inzet belonen en zeggen dat ik ontzettend goed ben geholpen tijdens het mailverkeer en bij aankomst bij het reuzen spektakel. Ik had alles op tijd binnen per post. Echt geweldig! We hebben dan ook een onvergetelijk mooie dag gehad, het deed mijn pijn ivm mijn beperking even doen vergeten, had het niet willen missen.
Mijn hartelijke dank!

– – – – – –

Wat heb ik gister genoten van alle faciliteiten bij de Reuzen. Ik wist niet dat het mijn zicht voor tijdelijk teruggaf. Nou ja tijdelijk, ik zit nog steeds na te genieten en zit in geuren en kleuren aan iedereen te vertellen die het maar horen wil hoe mooi het was. Daarom wil ik iedereen die zich hier voor ingezet heeft HARTELIJK BEDANKEN voor deze GEWELDIGE BELEVENIS. Waar ik nog steeds de beelden van kan ophalen.
Hartelijk, hartelijk, hartelijk dan voor dat alles.

– – – – – –

Goedemiddag,

Graag wilden wij u vertellen hoe wij het Reuzenweekend hebben beleefd. Mijn man is minder valide en wij hadden het voorrecht om in een bepaald vak te mogen zitten voor een goed zicht. Nou, dit was boven verwachting. Toen we aan kwamen lopen werden we als vorsten ontvangen. De mensen gingen allemaal aan de kant om ons door te laten. We werden heel goed begeleid. We konden het mooi zien. Het mooie ws ook dat je met de mensen die naast je staan leuk contact hebt. Mensen die een visuele beperking hadden kregen koptelefoons op en genoten ook heel erg.

De andere dagen hebben we het ook heel goed kunnen volgen.Mijn man die op een driewielerfiets reed mocht overal langs. We werden zó verwelkomd. Er was géén wanklank te horen. Dus we hebben alle dagen zo kunnen genieten. Het was super.

Ook willen we zeggen dat de organisatie perfect was. We hadden een veilig gevoel. Iedereen was blij; dit was echt het ‘Mienskipsgevoel’. Wat fijn om zoveel duizenden mensen blij te zien.

Nogmaals bedankt.

– – – – – –

Geachte dames/heren,

Even een mailtje om u te bedanken voor de prima organisatie voor de minder validen bij het evenement van de Reuzen (voor ons op de 17e). Wij waren blij verrast met de mooie plaats waar we alles heel goed konden zien en de prima begeleiding van de vrijwilligers. Ook de parkeerplaats was goed geregeld, ook al liepen we nog even vast inde drukte. Gelukkig was ook de politie heel hulpvaardig, wij kregen begeleiding tot aan de parkeergarage! Kortom: het was voor ons een heel geslaagde dag.