Maatschappelijk & Sociaal ondernemen

Wat is eigenlijk het verschil tussen Maatschappelijk Verantwoord ondernemen en Sociaal ondernemen? Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat bedrijven verantwoordelijkheid (willen) dragen voor maatschappelijke problemen, ze proberen de problemen in ieder geval niet groter te maken. Sociaal ondernemers die een stap verder gaan, streven ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen. Zij plaatsen de te realiseren maatschappelijke impact in de kern van hun bedrijfsstrategie en -activiteiten.

Wie deze sociaal ondernemers zijn? Vaak wordt gedacht dat het m.n. twintigers zijn die een startup beginnen. Toch zijn de meeste sociaal ondernemers 40+ers die al een loopbaan achter de rug hebben met ervaringen en een netwerk waarmee ze nu echt betekenis willen geven aan hun leven en meer willen betekenen voor anderen.

Een mooie en krachtige ontwikkeling die een geheel andere en eigen schwung aan bedrijfsvoering en de maatschappij geeft. De betekeniseconomie komt met rasse schreden dichterbij; een tijdperk waarin de zakelijke waarde van bedrijven wordt bepaald door hun maatschappelijke waarde. Het gat in de maatschappij is het nieuwe gat in de markt!

 

<<< Terug naar nieuws

Contact

Neem vandaag nog contact op als u ook wilt communiceren met impact, Carla: 06 8398 0000

Neem contact op