Waterlicht van Daan Roosegaarde

Op 1, 2 en 3 februari was in Leeuwarden – the Capital of Watertechnology – het project Waterlicht van de internationaal bekende kunstenaar Daan Roosegaarde te zien.

Het is een visueel droomlandschap over de kracht en poëzie van water. Het lichtkunstproject is eerder opgevoerd in Madrid, Parijs, Amsterdam en trok daar tienduizenden bezoekers.

Waterlicht bestaat uit golvende lijnen van licht, gemaakt met de laatste LED technologie, software en lenzen. Het visualiseert de kracht en impact van water: een virtuele overstroming. Het laat zien hoe hoog het water kan stijgen zonder menselijke interventie. Waterlicht is een ervaring die dit in de herinnering terugbrengt. Het laat je ervaren hoe het is om in een stad ‘onder water’ te staan en laat je beseffen dat we tegenwoordig gevrijwaard zijn van angst voor overstromingen. Maar Waterlicht brengt ook het besef hoe belangrijk het is om zorgvuldig om te gaan met onze wereld.

Waterlicht heeft maar liefst 35000 bezoekers, in drie dagen, naar het Wilhelminaplein in Leeuwarden weten te trekken. Samen met Bureau Maalstroom heeft Swoeng dit in zes weken tijd weten te realiseren. Van organisatie tot aan de marketing communicatie-uitingen. Swoeng was verantwoordelijk voor de coördinatie van alle vrijwilligers en deels voor het marketing-communicatie stuk.

Quote Daan Roosegaarde
“Waterlicht is een inspiratie voor de toekomst: kunnen we drijvende steden maken, hoeveel energie kunnen we opwekken uit het bewegen van water? Ervaar de kwetsbaarheid en de kracht van leven met water.”

Contact

Neem vandaag nog contact op als u ook wilt communiceren met impact, Carla: 06 8398 0000

Neem contact op